Forfatterforedrag

24. oktober afholder vi forfatteraften med forfatteren Anna Elisabeth Jessen. 

Tirsdag, den 24. oktober får vi på Rømø besøg af:

 Den sønderjyske forfatter Anna Elisabeth Jessen

Ud over journalistvirksomhed i radio, TV og i dokumentarfilm har hun især gjort sig bemærket med sine skæbneromaner, heraf også sønderjyske tidsbilleder.

Romanen ” Om hundrede år”  (1914 – 2014)  tager sin begyndelse, da 1. Verdenskrig bryder ud, og den følger en familie og giver et medrivende billede af, hvordan krigen gennem generationer prægede livet. En sand familiekrønike.

I sin seneste bog ”Hjemsted”  giver hun et stærkt bidrag til den litteratur, der er vokset ud i det dansk-tyske grænseland om en sønderjysk skæbnefortælling.

I får mulighed for at møde forfatteren...

Tirsdag, den 24. oktober kl. 19 i konfirmandstuen på Rømø Præstegård.

Der er fri entre og Rømø Menighedsråd inviterer på kaffe/te og kage.

Arrangementet er et samarbejde mellem Rømø Menighedsråd og Rømø Kunst- og Kulturforening.

Anna Elisabeth Jessen fortæller om sin roman Om Hundrede år og om, hvordan det er at skifte spor fra journalistikken og dokumentarismen til fiktion.

Om hundrede årbegynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården. De får fem børn hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor som den store krig trækker helt op til 2014. Et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. Hundrede års danmarkshistorie i et sønderjysk perspektiv.

Det er danmarkshistorie, landbrugshistorie og kvindehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år.

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen (f. 1956) er bachelor i dansk fra Københavns Universitet, journalistuddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og manuskriptuddannet fra Den Danske Filmskole. Har lavet radio, tv og dokumentarfilm siden 1984 og har vundet flere internationale priser for radiomontagerne Hvorfor  ringede hun ikke igen? Efter festen og Doktor Tramsens rapport. I 2008 udkom hendes bog Kraniet fra Katyn på baggrund af radiomontagen og dokumentarfilmen af samme navn. Om hundrede år er hendes debut som skønlitterær forfatter.

Pressen skrev om Om hundrede år:

”Usædvanlig vellykket romandebut”
★★★★★ Jyllands-Posten

”Kolossalt spændende”
★★★★★ Fyens Stiftstidende

”Medrivende … fortalt i et enkelt, men overbevisende sprog”
★★★★★ Kristeligt Dagblad

”En fin og originalt fortalt roman”
Information

”Den respekterede radio-og tv-dokumentarist Anna Elisabeth Jessen udfordrer med Om hundrede år sit ubestridelige talent for at formidle en god historie.”
Weekendavisen

”Interessant og indsigtsfuld … værd at læse”
★★★★ Søndag

”Sønderjyden Anna Elisabeth Jessen romandebuterer med en vedkommende familiekrønike. En flot debut … en række meget præcise miljøbeskrivelser, overraskende handlinger og en passende mængde humor. Man nyder hver en side.”
★★★★★ Hans Christian Davidsen, Flensborg Avis

 

 

 


 
Rokuku! Rømø Kunst og Kulturforening! Her vil foreningens aktiviteter blive præsenteret! En hjemmeside der skal fortælle foreningens historie! Hvis der ikke sker noget på hjemmesiden, sker der ikke noget i foreningen!
Vil du være medlem af foreningen er det muligt. Det koster 150 kr. om året. Du skriver en mail til mail@rokuku.dk, så vil svaret komme hurtigt. Udmeldelse kan ske når medlemmet ønsker det. Der returneres ikke kontingent. Læs mere her
Rømø kunst & kultur forening
Klitvej 9
DK-6792 Rømø
Skriv til os